6 reasons why you should love Pinterest

Af en toe ben ik zo druk met van alles en nog wat dat ik één van de leukste sites die er is bijna vergeet! Dé site als het gaat om inspiratie: Pinterest!

Desktop

1. INSPIRATION

Pinterest is eigenlijk één groot digitaal prikbord. De bedoeling van Pinterest is om alle mooie beelden die je tegenkomt op het internet te bewaren op verschillende prikborden. Elk prikbord kan je een naam geven. Bijvoorbeeld ‘interior’ of accessoires’. Want beeld is waar het om draait op Pinterest. Pin mooie meubels, leuke wallpapers of foto’s en illustraties ter inspiratie. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen (opslaan) en vervolgens op een van je eigen aangemaakte moodboards plaatsen. Het moodboard geef je bijvoorbeeld de naam ‘interieur’ en vervolgens pin je alle afbeeldingen die te maken hebben met het thema op dit bord. Tadaaa, daar is jouw bord vol inspiratie!

2. TALLOZE MOGELIJKHEDEN

Het leuke aan Pinterest is dat je alle kanten op kunt. Je kunt zoveel borden (moodboards) maken als je maar wilt, maar ook weer verwijderen (als je er toch op uitgekeken bent). En misschien nog wel het allerleukste: je kunt alles pinnen wat je mooi vindt! Maak het persoonlijk en uniek!

3. FLUITJE VAN EEN CENT

Ready, set go! Pinterest is heel gebruiksvriendelijk en makkelijk om mee te werken. Je begint door een eigen account aan te maken. Vervolgens kan je meteen al van start gaan. Maak een bord met een thema dat jij leuk vindt en het pinnen kan beginnen! In de zoekbalk typ je datgene wat je wilt vinden. Bijvoorbeeld ‘cactus’. Vervolgens kun je de afbeelding liken, maar ook bewaren op je bord. Super simpel en eenvoudig!

4. FOLLOW FOLLOW FOLLOW

Wist je dat ook veel bedrijven gebruik maken van Pinterest? HEMA, IKEA en vtwonen bijvoorbeeld. Ook deze kun je gewoon opzoeken in de zoekbalk. In dat opzicht lijkt Pinterest wel op Instagram, maar een van de verschillen is dat je op Instagram geen verschillende borden kunt maken. Ook vind ik Pinterest persoonlijk wat overzichtelijker als het gaat om verschillende thema’s.

5. VOOR NIETS

Niets, noppes nada! Gratis en voor niets kom jij aan de meest prachtige afbeeldingen. Het enige wat je hoeft te doen is eventjes zoeken, maar daarna heb jij een prachtige inspiratie collage waar je altijd weer op terug kunt vallen! Lufff it!

6. TIPS & TRICKS

Ik ben al een tijdje fan van Pinterest en daarom heb ik wat tips! Zoek bijvoorbeeld op ‘wallpapers’. Op deze manier komt er gratis en snel een mooie, nieuwe achtergrond tevoorschijn om je telefoon op te fleuren. Ook zoek ik vaak op ‘printables’ of ‘quotes’. Deze afbeeldingen print ik uit en stop ik in een mooi lijstje!

Nieuwsgierig? Dit is mijn pinterest pagina. Volgen mag natuurlijk altijd, graag zelfs!

Love, Lisanne

largexdc

2 gedachtes over “6 reasons why you should love Pinterest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s